Traditie & Passie

geserveerd sinds 1953


Het begon allemaal begin 20e eeuw ‘In Den Bonten Oss’, een oud bruin cafétje aan de Parade waar men toen al even stopte voor een kop koffie of een borrel op weg naar de Sint-Jan of de veemarkt op het Kardinaal van Rossumplein. Begin jaren 30 verhuisde de veemarkt naar de Brabanthallen en raakte de naam van het café ‘In Den Bonten Oss’ achterhaald. Een graag geziene gast ‘In Den Bonten Oss’ was streekschrijver Anton Coolen. In 1953 opperde Anton, bekend in Brabant van zijn liedjes en gedichtenbundels om de naam van het café te veranderen in ‘Hart van Brabant’ naar één van zijn gedichtenbundels. Zo gezegd, zo gedaan en zo is het Hart van Brabant ontstaan.

In 1968 is het Hart van Brabant onder de bezielende leiding gekomen van de familie Manders en inmiddels is het uitgegroeid tot een begrip in ’s-Hertogenbosch en omstreken. Een écht familiebedrijf met mooie tradities en een grote passie voor horeca.


eleonas-traditional-cuisine

De locatie

In het hartje centrum van ’s-Hertogenbosch, gelegen aan de voet van de prachtige Sint-Jans Kathedraal en aan het prachtige plein de Parade ligt het Hart van Brabant. Een unieke locatie, goed bereikbaar en dichtbij parkeren bij de fonkelnieuwe parkeergarage de Sint-Jan.


De sfeer

We hebben als doel onze gasten maximaal te laten genieten van al het lekkers wat het Hart van Brabant te bieden heeft. Een relaxte ongedwongen sfeer waar de advocaat, dagjestoerist en rasechte Bosschenaar zich thuis voelt.
eleonas-traditional-cuisine


eleonas-traditional-cuisine

De bar

Het Hart op de tong hebben…….
Kan altijd bij het Hart van Brabant. Intiem, huiselijk en gezellig. Het Hart van Brabant transformeert van knus eetcafé naar bruisende bar in het weekend. Met een breed en gevarieerd aanbod aan koffies en dranken. Regelmatig worden er ook evenementen georganiseerd.

De keuken

Waar ’t Hart vol van is, stroomt de mond van over…..
Op onze menukaart staan mooie wereldse tijdloze klassiekers met een Brabants tintje. Onze gerechten kenmerken zich door de pure verse ingrediënten die met passie bereidt worden door onze chefs. Door het jaar heen hebben wij huisgemaakte seizoen gerechten buiten de kaart.
eleonas-traditional-cuisine

Puur en (H)eerlijk!