Over ons

Ervaar onze heerlijke gerechten, kom gezellig bij ons eten.

Traditie & Passie geserveerd sinds 1953

Het begon allemaal begin 20e eeuw ‘In Den Bonten Oss’, een oud bruin cafétje aan de Parade waar men toen al even stopte voor een kop koffie of een borrel op weg naar de Sint-Jan of de veemarkt op het Kardinaal van Rossumplein. Begin jaren 30 verhuisde de veemarkt naar de Brabanthallen en raakte de naam van het café ‘In Den Bonten Oss’ achterhaald. Een graag geziene gast ‘In Den Bonten Oss’ was streekschrijver Anton Coolen. In 1953 opperde Anton, bekend in Brabant van zijn liedjes en gedichtenbundels om de naam van het café te veranderen in ‘Hart van Brabant’ naar één van zijn gedichtenbundels. Zogezegd, zo gedaan en zo is het Hart van Brabant ontstaan.

In 1968 is het Hart van Brabant onder de bezielende leiding gekomen van de familie Manders en inmiddels is het uitgegroeid tot een begrip in ’s-Hertogenbosch en omstreken. Een écht familiebedrijf met mooie tradities en een grote passie voor horeca.

Al meer dan 50 jaar bieden wij dé essentie van alles waar Brabant en de Brabanders voor staan; warmte, gezelligheid, gastvrijheid, écht lekker bourgondisch eten en drinken én natuurlijk de allermooiste feestjes!

De locatie

In het hartje centrum van het bruisende en bourgondische ’s-Hertogenbosch, gelegen aan de voet van de prachtige Sint-Jan Kathedraal en aan het prachtige plein de Parade ligt het Hart van Brabant. Een unieke locatie, goed bereikbaar en dichtbij parkeren bij parkeergarage de Sint-Jan.

De sfeer

We hebben als doel onze gasten te laten genieten van al het lekkers wat het Hart van Brabant te bieden heeft. Een relaxte ongedwongen en gastvrije sfeer waar de zakenman, dagjestoerist en rasechte Bosschenaar zich thuis voelt.

De bar

Het Hart op de tong hebben…… Kan altijd bij het Hart van Brabant. Intiem, huiselijk en gezellig. Het Hart van Brabant transformeert van knus eetcafé naar bruisende bar in het weekend. Met een breed en gevarieerd aanbod aan dranken; van koffies tot cocktails. Regelmatig worden er ook evenementen georganiseerd.

De keuken; Puur & (H)eerlijk!

Waar ’t Hart vol van is, stroomt de mond van over…. Op onze menukaart staan mooie wereldse tijdloze klassiekers met een Brabants tintje. Onze gerechten kenmerken zich door de pure verse ingrediënten die met passie bereid worden door onze chefs. Door het jaar heen hebben wij huisgemaakte seizoen gerechten buiten de kaart.

ERVAAR ONZE HEERLIJKE KEUKEN

Kom gezellig bij ons dineren